• Receptek
  • Bejelentkezés
  • Receptek
  • Bejelentkezés

Sonkás-gombás tejszínes gnocchi

Sonkás-gombás tejszínes gnocchi

by Szandi

Nagyon gyors és finom kaja

Főétel

Tejtermék-mentes

Tojásmentes

Elkészítési idő

~30p

Hozzávalók

  • 150 gramm shimeji gomba
  • 250 ml zabtejszín
  • 100 gramm pármai sonka
  • 1 csomag gnocchi
  • 10 gramm só (ízlés szerint)
  • 3 gramm őrölt fekete bors
  • 5 gramm fokhagyma granulátum
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gramm rozmaring
  • Elkészítés

    Külön serpenyőben megpirítjuk a hagymát, mikor üvegesre pirul, akkor rádobjuk a felkockázott sonkát. Együtt pirítjuk tovább még néhány percig.
    Közben a gombát pici kókuszzsíron pirítjuk, majd pici vizet enged, pároljuk és ráöntünk kb deci vizet, fűszerezzük.
    Ha megpirult a sonka és a gomba is megpuhult (kb 8-10 p) akkor egybekeverjük őket. Picit összefőzzük őket és beletesszük a zabtejszínt, majd kb. két percig főzzük.
    A gnocchit két perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és belekeverjük a szószba.